Pirinç Pilavı Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Her türlü yemeğin yanında severek yediğimiz pirinç pilavının tane tane olmasını isterseniz birde bu tarifimizi denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler

  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2,5 su bardağu su
  • 1 fincan sıvıyağ
  • tuz

Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler 1 saat önceden suda ıslatılıp süzülür, pilav tenceresine sıvıyağı dökün yağ kızınca üzerine daha önceden ıslatılmış süzülmüş pirinci ekleyin, tuzunu atın kıtır kıtır olana kadar iyice kavurun, üzerine 2,5 su bardağı su ekleyin tavuk bulyonuda ekleyip iyice karıştırın, tencerenin kapağını kapatın kısık eteşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pişen pilavı bir kez karıştırıp üzerini bir havluyla kapatıp dinlendirin dilediğiniz yemeğin yanında servis yapabilirsiniz.

Not

Afiyet olsun.

2 YORUMLAR

CEVAP VER