Pırasalı Omlet Tarifi
Pırasalı Omlet Tarifi

Pırasalı Omlet Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Bugün de sizlere pırasalı omlet tarifini paylaşacağım. Kış sebzesi olan pırasa ile maydanoz da ekleyerek baharatlarla harika bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 3 adet yumurta
  • 10 dal maydanoz
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • karabiber
  • tuz

Pırasalı Omlet Yapılışı

  1. Pırasalar boylamasına kesilir ve incecik doğranır. Doğranan pırasalar diriliklerini kaybedene kadar bir tavada kavrulup içerisine tuz ve karabiber eklenir. Ardından ince kıyılmış maydanozlar eklenip biraz daha kavrulur ve ocaktan alınır.
  2. Yumurtalar bir kasede çırpılır, tavadaki harç içine eklenip karıştırmaya devam edilir.
  3. Tavaya tereyağı koyulup kızdırılır ve yumurtalı karışım içerisine boşaltılır. Her iki yüzü de kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER