Pırasa Kalyesi Nasıl Yapılır?
Pırasa Kalye Tarifi

Pırasa Kalyesi Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Bugün size pırasa kalyesi tarifini vereceğim.Kış mevsiminde mutfağınızdan eksik etmediğinizi umduğumuz sebzelerden olan pırasanın birde pırasa kalyesi tarifini denemenizi öneririm.

Malzemeler

  • 500 gr. pırasa
  • 250 gr. kuzu kuşbaşı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı koruk ekşisi veya yarım limon suyu
  • tuz

Pırasa Kalyesi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi tencereye alalım ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatmaya başlayalım.
  2. Etimiz kaynayınca suyunu bir kenara ayıralım.Tencereye tereyağını ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip etle birlikte kavuralım.
  3. Bir taraftan da pırasaları ayıklayıp jülyen şeklinde keselim.Daha sonra tencereye eti ortaya toplayıp pırasalar yanda olacak şekilde pırasaları dizelim.Üzerine ayırdığımız et suyu, limon suyu ve tuz ekleyip pırasalar yumuşayana pişmeye bırakalım.

Not

Kış sebzelerinden pırasayı yeniden sevdirecek pırasa kalyesi tarifi çok da lezzetli oluyor, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER