pilav-tarifi
Pirinç Pilavı

Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Her yemekte, her sofada bulunan bir tarifimiz var. Pilav tabi ki ne olursa olsun her yemeğin yanında yenilebilir.Yapması kolay ama bazılarına göre ustalık isteyen bir yemek. Onun için yemeğimizi hazırlamaya başlayalım şimdiden..

Malzemeler

  • 2 bardak pilavlık pirinç
  • 2 kaşık tereyağı
  • 3 bardak sıcak su
  • Yeteri kadar tuz veya et bulyon da konulabilir

Pilav Tarifinin Yapılışı

  1. Bir kapta ilk önce pirinçlerimizi ayıklıyoruz.Sonra pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz.Pirinçlerimizi süzüp içine tekrar su dolduruyoruz ve 5-10 dakika bekliyoruz.Bu sürenin sonunda pirinçlerimizi tekrar yıkıyoruz ve artık pişirme işlemine geçiyoruz.2 kaşık tereyağımızı tencereye koyuyoruz ve eritiyoruz.Üzerine pirinçlerimizi de ilave ediyoruz ve birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurmaya devam ediyoruz.Üzerine sıcak suyumuzu ve tuzumuzu da ilave ettikten sonra suyunu çekmesi için bırakıyoruz.Suyunu çekmeye başlayınca ocağımızın altını biraz kısıyoruz.Pirinçlerimiz suyunu da çektikten sonra tenceremizin üzerine bir gazete kağıdı koyup tenceremizin üstünü kapatıp 10 dakika bekliyoruz.

Not

Pilavımız servise hazır,afiyet olsun.

CEVAP VER