patlıcan kızartması
peynirli patlıcan kızartması tarifi

Peynirli Patlıcan Kızartması

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Kızartmadan vazgeçemeyenler için yepteni bir tarif…Lezzetli atıştırmalıklar arasına peynirli patlıcan kızartmasını da ekleyebilirsiniz…

Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 5 yemek kaşığı un
  • 400 gram beyaz peynir(mihaliç peyniri bulursanız daha lezzetli olur)
  • 3 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Sıvı yağ(kızartmak için)

Peynirli Patlıcan Kızartması Yapılışı

  1. Patlıcanların kabuklarını soyup maximum 2cm genişliğinde kesiyoruz. Bir büyük kabın içine su doldurup içine bir miktar tuz koyup patlıcanları bunun içine koyuyoruz ve bekletiyoruz acısı çıkması için. 10 dakika sonra suyunu dökebilirsiniz..
  2. Başka bir kabın içine peynirlerimizi rendeledikten sonra yumrutalarıda kırıp iyice karıştırıyoruz.
  3. Yavaş yavaş unu da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Doğranmış maydanozları da ilave edelim.
  4. Diğer bir yandan yağımızı tavada kızdırıyoruz. Ve kestiğimiz patlıcanların üzerinde hazırladığımız karışımdan koyup,altını ve üstünü bir güzel kızartıyoruz.

Not

Sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER