Peynirli Burgu Poğaça Tarifi
Peynirli Burgu Poğaça Tarifi

Peynirli Burgu Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Poğaça Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır.Ama hiç peynirli burgu poğaça yapmayı denediniz mi? Çay saatlerinin vazgeçilmezi peynirli burgu poğaça tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • susam (üzeri için)

İçi harcı için

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı köy peyniri (küçük küçük doğranmış)
  • birkaç dal maydanoz (ince kıyılmış)

Peynirli Burgu Poğaça Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtanın akını ve sarısını ayırıyoruz.Yumurtanın beyazıyla iç harcımızın malzemelerini karıştırıyoruz.Eğer peynir tuzsuz ise biraz tuz ekleyebilirsiniz.
  2. Burgu poğaçanın hamurunu hazırlamak için yumurta sarısı hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Ardından hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp büyük çay tabağı boyutlarında açalım.
  3. Ortasına iç harcını uzunlamasına koyup sağ ve sol taraftan harcın üzerine kapatalım.Hafifçe bükerek burgu şeklini verip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Not

Peynirli burgu poğaça tarifi sunumlarınıza çok yakışacaktır.

CEVAP VER