Patlıcanlı Makbule Tarifi
Patlıcanlı Makbule Tarifi

Patlıcanlı Makbule Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Patlıcan ile çok güzel ve farklı yemekler yapabiliyoruz. Bugün de sanki pasta gibi görünen patlıcanlı makbule tarifini uygulayacağız.

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı yenibahar
  • 1 avuç dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • tuz

Yapılışı

  1. Patlıcanlar uzun ince şekilde doğranıp tencere içerisinde kızartılır.
  2. Farklı bir tencere içerisine fıstık eklenerek yağsız bir şekilde rengi değişinceye kadar kavrulur.Fıstıkların rengi değiştiğinde tereyağı ilave edilir.Tereyağı eriyince pirinçler eklenip kavrulur.İyice kavrulan pirinçlerin üzerine baharatlar ilave edilir ve bir kaç dakika daha kavrulur.
  3. Kavrulduktan sonra et suyu ilave edilir ve tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakılır.
  4. Pilav hazır olduğunda üzerine kağıt havlu koyulup demlenmesi beklenir.
  5. Patlıcanlar kenarlarından sarkacak şekilde kaba yerleştirilir ve içine pilavlar koyulur. Daha sonra patlıcanlar kapatılıp ters çevrilir.
  6. Hazırlanış3

Not

Yemek dilimlenerek servis edilir, afiyet olsun.

CEVAP VER