Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Et yemeklerinin yanına alternatiflerimiz pilav çeşitleri sunmaya devam ediyoruz. İşte ağızlarda tat bırakacak Patlıcanlı Bulgur Pilavı tarifi…

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2,5 su bardağı kaynamış su(et veya tavuk suyu)
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Yapılışı

  1. Pilav tenceremizde yağlarımızı eritiyoruz. Sonra üzerine küp küp doğtanmış patlıcanları ve yine aynı şekilde küp küp doğranmış kırmızı biberlerimizi biraz kavuruyoruz. Kapağını kapatıp beklerken bulgurumuzu sıcak suda yıkıyoruz ve süzüyoruz.
  2. Patlıcan ve biberler biraz öldükten sonra içine yıkanmış süzülmüş bulgurları ilave edip hepsini bir kaç dakika kavuruyoruz.
  3. Üzerlerine 2,5 su bardağı kaynamış suyu veya tercihe göre et/tavuk suyunu döküp tuzunu da koyup pişmeye bırakıyoruz. Göz göz olana kadar yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Not

Patlıcanlı Bulgur Pilavının yanına yoğurtlu mezeler çok yakışıcaktır. Afiyet olsun.

CEVAP VER