Yagsız Patlican Oturtma Nasıl Yapılır
Patlican Oturtma Yemegi Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Patlıcan çok yağ çeken sebzelerden biridir.Bu yüzden benim tercihim kızartmadan yağsız patlıcan oturtma tarifini sizinle paylaşacağım.Hem çok pratik hem de çok hafif olan patlıcan oturtma tarifi favorileriniz arasında yerini alabilir.

Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 200 gr. kıyma
  • 2 adet domates (küp küp doğranmış)
  • 1-2 diş sarımsak(dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • karabiber, tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Patlıcan Oturtma Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup, 1 cm boyutlarında dilmleyelim.Patlıcanlarımızı tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.
  2. Daha sonra patlıcanlarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve alt üst 25 dk. kadar 180 derecelik fırında pişirelim.
  3. Diğer tarafta tavamıza sıvı yağ döküp kızdıralım ve soğanlarımızı ekleyelim.Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavuralım.Üzerine kıymaları da ekleyelim ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Daha sonra domates,salça ve sarımsağı tavamıza ekleyelim.Domatesler pişene kadar harcımızı pişirmeye devam edelim.Son olarak su, tuz ve karabiber ekleyip altını kapatalım.
  5. Daha sonra pişmiş olan patlıcanları bir borcama dizelim.Üzerine harcımızı dökelim ve ısınan fırınımızda 180 derecelik ısısda suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Hazırlanış3

Not

Dilerseniz patlıcan oturtma yemeğinin üzerine maydanoz serperek servis edebilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER