patlican-ezmesi-tarifi
patlican-ezmesi-tarifi

Patlıcan Ezmesi Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

İsmine rağmen değişik bir tat diyebilirim. Hem patlıcanlı hem hardallı bence sizin de ilginizi çekebilir patlıcanlı ezme. Şimdi de patlıcanlı ezmenin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı ile hardal
  • 1 çay kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile kara biber
  • Yarım çay kaşığı ile şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Patlıcan Ezmesi Tarifinin Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı bir çatal yardımıyla deliyoruz ve közlüyoruz. Közlenen patlıcanımızın kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanlarımızı havan yardımıyla veya başka birşey ile iyice dövüyoruz.,afiyet olsun.
  2. Dövdüğümüz patlıcanları bir kaba alıyoruz ve üzerine 1 tane yumurtanın sarısını, yarım limonun suyunu, 1 çay kaşığı tuzumuzu, 1 çay kaşığı kara biberizimi, yarım çay kaşığı ile şekerimizi ve 1 tatlı kaşığı hardalımızı ekleyip iyice ezerek karıştırıyoruz. içine yavaş yavaş ezerek zeytinyağımızı da ilave ediyoruz ve ezmemizin rengi sarımsı bir hal alınca servis edebiliriz

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER