patlican carpaccio tarifi
patlican carpaccio tarifi

Patlıcan Carpaccio Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Herkezin seveceğini düşündüğümüz domates ve mozeralla peynirli patlıcan carpaccio tarifi, soğuk ya da sıcak olarak sofralarınızda gönül rahatlığıyla yerini hazırlayabilirsiniz…

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 10 dal maydanoz
  • 100 gram mozeralla peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Patlıcan Carpaccio Yapılışı

  1. Patlıcanları yıkayıp pijamalı şekilde soyuyoruz. İnce halkalar halinde doğruyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine tuz serpip çok az zeytinyağı ile yağlayıp 200 derece fırında arkalı önlü yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
  2. Domatesleri yıkayıp küp küp doğruyoruz. Aynı şekilde mozeralla peynirini de yıkayıp küp küp doğruyoruz. Sarımsakları incecik kıyıyoruz. Maydanozları da küçik küçik kesik bir karıştırma kabına hepsini koyup karıştırıyoruz.
  3. Fırından çıkarttığımız patlıcanları servis tabağına diziyoruz. Üzerine hazırladığımız karışımdan döküyoruz. Zeytinyağı tuz ve karabiber koyup servise hazır hale getiriyoruz.

Not

Patlıcan carpaccio tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER