Patatesli Tavuk Tarifi
Patatesli Tavuk Tarifi

Patatesli Tavuk Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 45 Dakika

Patatesin yakışmadığı bir yemek olmaz 🙂 Onun için bugün sizlere lezzetli mi lezzetli patatesli tavuk tarifini vereceğim.Bugün ne pişirsem derdinden kurtaracak fırında patatesli tavuk tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • 4 adet patates (elma dilim doğranmış)
  • 2 adet domates (küçük doğranmış)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet biber (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • karabiber, tuz

Patatesli Tavuk Yemeği Yapılışı

  1. öncelikle tavuk butlarını bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyarak ön haşlama yapıyoruz.Tavukların rengi dönene kadar haşlıyoruz.
  2. Bir taraftan da bir tavaya sıvı yağ ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Üzerine biberleri ilave edip biberler yumuşamaya başlayınca domatesleri ekleyip kavuruyoruz.Domatesler pişince karabiber ve tuz ekliyoruz.
  3. Haşlanan tavukları fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine patatesleri de diziyoruz.Tavukları haşladığımız su ile kavurduğumuz soğanlı harcı karıştırıyoruz.Tavukların üzerine gezdiriyoruz.
  4. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Not

Dilerseniz patatesli tavuk yemeği tarfini tencerede de pişirebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun.

CEVAP VER