patatesli bakla çorbası
patatesli bakla corbası tarifi
   

      

         

Patatesli Bakla Çorbası

      

      

         

Kaç Kişilik: 2-4

         

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

         

Pişirme Süresi: 25 Dakika

      

      

         

            

Farklı lezzetlere açık olanlar için yeni tarifler eklemeye devam ediyouz. Bakla yemeği bazı kimselere ağır bir tat olarak gelir ve yemeğini yiyemez. bizde paptes ile aromasını azalttık ve çorbaya kattık. Patatesli Bakla Çorbası tarifini denemeden bakla sevmiyorum demeyin…

         

      

      

         

            

Malzemeler

         

         

                

  • 3 adet orta boy patates
  •             

  • Yarım kilo bakla
  •             

  • 1 adet orta boy soğan
  •             

  • 6 bardak kaynamış su
  •             

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  •             

  • tuz, karabiber
  • Dereotu
  •          

      

      

         

            

Patatesli Bakla Çorbası Yapılışı

         

         

                

  1. Tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanlarıda ilave edip biraz kavuruyoruz. Daha sonra irice doğradığımız patatesleri de koyuyoruz soğanların rengi değişince kaynamış suyumuzu da ilave ediyoruz. Patatesler ymuşayana kadar pişiriyoruz.
  2.             

  3. Patatesler pişince ocağın altını kapatıp tencerenin içinde blenderla eziyoruz. Üzerine baklaları da ilave edip tekrar ocağa alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  4.             

  5. Baklalar yumuşadıktan sonra yoğurdu çok yavaş azar azar tencerenin içine karıştırarak koyuyoruz. Son olarak tuz ve karabiberide ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.
  6.          

      

      

         

            

Not

         

         

Patatesli Bakla Çorbasının üzerine ve içine dereotu çok yakışır. Süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

      

   

CEVAP VER