Patates püresi tarifi
Patates Püresi

Özellikle etin yanında çok güzel giden bir mezedir patates püresi. Tadı hem çok hafif hem de çok lezzetlidir.

Malzemeler

  • 4 tane patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 bardak süt
  • Yeteri kadar tuz

Patates Püresi Tarifinin Yapılışı

Patateslerimizi güzelce yıkıyoruz. Patateslerimizi tencereye koyalım ve iki üç parmak geçecek şekilde su ile dolduralım. Tenceremizin içindeki su kaynamaya başlayınca kapağımızı kapatalım. Patateslerimiz haşlandıktan sonra soyalım ve bir tencereye patateslerimizi ve 1 kaşık tereyağımızı ekleyip blenderla ezelim. İçine bir bardak sütümüzü ilave edelim ve pişmeye devam ederken patates püremiz istediğimiz kıvama gelince altını kapatalım. Servise hazır patates püremiz, afiyet olsun.

 

CEVAP VER