Patates Kızartması Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Küçük büyük herkezin severek yediği patates kızartmasını çıtır çıtır yapmanın püf noktaları bu tarifte, buyrun tarife

Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • sıvıyağ
  • tuz

Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin, patatesleri yıkadıktan sonra havlu kağıtla kurulayıp tuzlayın, kızartma tavasına sıvıyağı bol koyun yağ iyice kızınca patatesleri içine atın patatesleri sıkışık bir şekilde kızartmayın aralarında boşluklar olsun patatesinizin daha güzel kızardığını göreceksiniz. kızaran patatesleri servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın.

Not

Afiyet olsun.

1 YORUM

CEVAP VER