Patates Cipsi Tarifi
Patates Cipsi Tarifi

Patates Cipsi Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Hazır almak yerine severek tükettiğimiz bu pratik mi pratik patates cipsi tarifini kim evde hazırlamak istemez ki.Hem daha sağlıklı hem de kendi malzemelerinizle gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz patates cipsi tarifi çok beğeni alacak.

Malzemeler

  • 3 adet küçük boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Patates Cipsi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyup ince halkalar halinde dilimliyoruz.Eğer evinizde çok amaçlı bir rende kullanıyorsanız geniş dilimleyici kısmıyla da bu işlemi yapabilirsiniz.
  2. Ardından patatesleri tuz ve yağ ile harmanlıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tespisisine diziyoruz.
  3. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kıtırlaşmaya başlayana kadar pişiriyoruz.

Not

Eğer kalın dilimler varsa yumuşak kalırsa edişelenmein soğuyunca onlarda kıtırlaşacaktır.Ev yapımı patates cipsi tarifi işte bu kadar kolay.Afiyet olsun.

CEVAP VER