Pancar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu Tarifi

Pancar Turşusu Tarifi

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Sofralarınızın rengi olan pancar turşusu tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarifimin hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 3 kilo küçük pancar
  • 10 diş sarımsak
  • 1 bardak sirke
  • 1 tatlı kaşığı ile şeker
  • 1 kaşık tuz

Pancar Turşusu Tarifinin Yapılışı

  1. Pancarlarımızın yapraklarını kopartalım. Pancarlarımızı yıkayalım. Kavanozumuzun alacağı kadar suyla pancarlarımızı haşlayalım. Haşlanan pancarlarımızı soyalım sıcak sıcak.
  2. Pancarlarımızı istediğimiz kadar bölelim. Sarımsaklarımızı tuzumuz ile dövüyoruz. Pancarlarımızı ve sarımsaklarımızı kavanozumuza koyuyoruz. Haşladığımız su ile 1 bardak sirkemizi kavanozumuza koyuyoruz.
  3. Tuz eridikten sonra şekerimizi da ilave edip 2 gün boyunca oda sıcaklığında bekletelim.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER