Paçanga Böreği Nasıl Yapılır
Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Davet sofralarına çok yakışan, dilediğiniz zaman da kolaylıkla hazırlayabileceğiniz paçanga böreği tarifi ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.Hatta bolca yapıp buzluğa atarsanız her an elinizin altında lezzetinden birşey kaybetmeyecek olan hazır paçanga böreğiniz olacaktır.

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 100 gr. pastırma
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 küçük boy domates (küçük küçük doğranmış)
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Paçanga Böreği Yapılışı

  1. Yufkamızın her birini dört üçgen olacak elde edeceğimiz şekilde dört parçaya ayıralım.
  2. Diğer yandan tavamıza kaşar peyniri hariç tüm malzemeleri ekleyip biraz kavuralım ve sonra soğumaya bıraklım.Soğuduktan sonra kaşar peynirini ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Sonra kesmiş olduğumuz her yufka parçasına iç malzemeyi paylaştırarak ekleyelim.Sigara börepinden daha büyük yassı börekler halinde saralım.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım.
  4. Sıvı yağı tavamıza alıp kızdıralım ve önlü arkalı paçanga böreğimizi pişirelim.

Not

Sıcak sıcak servis edilmesini tavsiye ederiz, erimiş kaşar ve pastırmanın mükemmel uyumu olan paçanga böreği tarifi herkesin beğenisini kazanacaktır.

CEVAP VER