Nohutlu Piriç Pilavı Tarifi
Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tariri

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 5 Dakika

Pişirme Süresi: 1,5 Saat Dakika

Bugün et ve sebze yemeklerinin yanına çok yakışan nohutlu pilav tarifi paylaşacağım.Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan nohutlu pilav tarifini bir de böyle deneyin.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı nohut
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı>
  • 2 su bardağı sıcak su

Nohutlu Pilav Yapılışı

  1. Nohutlarımızı akşamdan suya koyup bekletmemizde fayda var.Eğer böyle bir imkanınız yok ise en az 3 saat sıcak suda nohutlarımızı bekletelim.Daha sonra nohutlar yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Ben genellikle buzluğuma nohutu fazlaca haşlayıp koyuyorum.Bu türden ihtiyaçlar olduğunda çok daha pratik oluyor.Eğer sizde fazlaca haşlarsanız bir sonra ki tarifinizde büyük kolaylık elde edersiniz.
  3. Daha sonra pirinçlerimizi 10dk. kadar sıcak suda bekletelim.Bekleme süresinin sonunda pirinçlerimizi nişastasından arınana kadar güzelce yıkayalım.
  4. Tenceremize yağımızı koyup eritelim.Ve pirinçlerimizi ekleyelim.Pirinçler şeffaf rengi alana kadar kavuralım.
  5. Son olarak suyumuzun içine tavuk bulyonu koyup eritelim.Pirinçlerimizin üzerine suyu ekleyip,suyunu çekene kadar pişirelim.Pilavımızı 10dk. kadar demlenmeye bırakalım.

Not

Demlenen nohutlu pilavımız servise hazırdır, afiyet olsun.

CEVAP VER