nohutlu-kereviz-yemegi-tarifi
nohutlu-kereviz-yemegi-tarifi

Nohutlu Kereviz Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 3-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 20 Dakika

Zeytinyağlılar yaz kış tüketiliyorz kışın sıcak yazın soğuk olarak. Ben kerevizin her türlüsünü seviyorum. Nohutlu kereviz yemeği son derece hafif ve lezzetli bir tariftir 😉

Malzemeler

  • 1 baş kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 avuç haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

Nohutlu Kereviz Yapılışı

  1. Öncelikle kerevizi, patatesi ve havuçu yıkayıp kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Soğanı da yemeklik doğruyoruz. Daha sonra düdüklü tenceremizin içine zeytinyağını ve soğanı alıp hafif pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Üzerine salçayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız sebzelerimizi ve haşlanmış nohutumuzu tencerenin içine koyup üzerini örtecek kadar kaynamış su ilave ediyoruz. Tuzumuzu da koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Not

Nohutlu kereviz yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER