Narlı Yaprak Sarma Tarifi
Narlı Yaprak Sarma Tarifi

Narlı Yaprak Sarma Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 45 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Yapması uzun zaman alan, yemesi maalesef beş dakika süren her evin gözdesi zeytinyağlı yaprak sarma tariflerine bir yenisini daha ekledik. Ekşiliği ve kıvamı daha da lezzetlenen narlı yaprak sarma tarifini çok beğeneceksiniz…

Malzemeler

  • 500 gram asma yaprağı
  • yarım bardak pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım bardak nar suyu
  • 1 bardak nar tanesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım limon suyu
  • sıcak su

Narlı Yaprak Sarma Yapılışı

  1. İlk olarak büyük bir tavanın içine zeytinyağını koyalım. Soğanlarımızı yemeklik doğradağımız soğanları ekleyip kavuralım. Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçlerimizi ilave edip orta ateşte kavurmaya devam edelim. Tuzu, karabiberi ve şekeri koyup karıştıralım. En son nasr suyunu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alalım.
  2. Tencerenin içine yaklaışık 1 litre su koyup kaynatalım. İçine yaprakları küçük tutamlar halinde yaklaşık 10 tutam olcak şekilde ayıralım ve sırayla birer dakika haşlayalım.
  3. Daha sonra hazırladığımız harcın içine nar tanelerini de koyup yaprakların içine koyup saralım. Ve tencereye muntazam şekilde dizelim. Üzerini 2 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edelim. Limon suyumuzuda en üste sıkalım. Tencereye denk gelecek büyüklükte bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Ve kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat pişirelim.
  4. Üzerlerine nar ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Not

Narlı yaprak sarma tarifimiz hazırdır.

CEVAP VER