Narlı Tart Tarifi
Narlı Tart Tarifi

Narlı Tart Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 50 Dakika

Faydaları saymakla bitmeyecek narı mutfağımızdan eksik etmemeliyiz.Hazır tam da nar mevsimindeyken bu lezzeti tart ile buluşturalım.Öyleyse hemen narlı tart tarifine geçelim.

Tart Hamuru için

  • 155 gr. un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 115 gr. küçük kesilmiş tereyağı
  • 60 gr. file badem
  • 2 yemek kaşığı su
  • bir çimdik tuz

Kreması için

  • 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 küçük paket labne peyniri
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı ayıklanmış nar

Üzeri için

  • 1 su bardağı nar
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Narlı Tart Tarifinin Yapılışı

  1. Narlı tart hamuru için un, şeker ve file bademi karıştırma kabına alıyoruz.Karıştırdığımız malzemelerin üzerine yavuşça tereyağını ekliyoruz.Yumurta ve suyu da ilave edip kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz.
  2. Hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbına yayıp, fazla kabarmaması için iç kısmına çatalla delikler açıyoruz.Bu şekilde buzdolabına yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Diğer taraftan narlı tart için krema yapımına geçiyoruz.Labne hariç krema malzemelerini bir sos kabıa alıp sürekli karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz.Katılaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  4. Dinlenen hamuru 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Soğumuş olan tart hamurunun üzerine soğuttuğumuz kremayı yayıyoruz.Nar taneleri ve pudra şekeriyle süsleyip servis ediyoruz.

Not

Göründüğü kadar lezzeli de olan narlı tart tarifimiz servise hazırıdr, afiyet olsun.

CEVAP VER