Muz Kızartması Tarifi
Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Tatlı krizlerinin kurtarıcısı olan muz kızartması tarifini vereceğim.Evde kalan muzları da değerlendirmek istediğiniz de en lezzetli değerlerlendirme yollarından biri olan muz kızartması tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • sıvı yağ (kızartmak için)
  • bal (üzeri için)

Muz kızartması Yapılışı

  1. Öncelikle muzları yassı dilimlere ayırıyoruz.Bir kaseye nişastayı koyuyoruz.Başka bir kasede su, süt, un, ve vanilyayı karıştırıp çırpıyoruz.
  2. Dilimlediğimiz muzları önce nişastaya sonra sütlü karışıma buluyoruz ve kızgın yağda güzelce kızartıyoruz.
  3. Kızaran muzları servis tabağına alıp üzerine bal gezdiriyoruz.

Not

Dilerseniz muz kızartması tarifini hazırladıktan sonra üzerine tarçın serpebilir veya dondurma ile de servis edebilirsiniz.

CEVAP VER