muhallebili-kadayif-tatlisi-tarifi
Muhallebili Kadayif Tatlisi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Hem kolay hem de çok hafif bir lezzet olan muhallebili kadayıf tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyorum bu seferde.Bu tadı çok seveceksiniz.Şerbetli tatlı sevmeyenler için mükemmel bir tat diyebilirim.

Malzemeler

  • 350-400 gram kadar tel kadayıf
  • 3 kaşık tereyağı
  • 5 kaşık toz şeker
  • 2 bardak dövülmüş ceviz

Muhallebisi için

  • Malzeme Adı 1
  • 5 bardak süt (1 litre)
  • 4 kaşık un
  • 3 kaşık mısır nişastası
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 paket krema (sıvı krema tercihimizdir.)

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Yapılışı

  1. Tel kadayıfımızı küçük parçalar halinde kırıyoruz.Bir tencerenin içinde 3 kaşık tereyağımızı eritiyoruz.5 kaşık şekerimizi ve tel kadayıfımızı ilave ediyoruz. Kadayıfımızı kavurmaya başlıyoruz.Pembeleşene kadar durması yeterli. Son olarak dövülmüş cevizimizi de ekliyoruz.Kavurmaya bir süre daha devam ediyoruz ve karışımımızı bi kabın içine boşaltıyoruz.
  2. Muhallebilinin Yapılışı

    1. Bir tencerenin içine 5 bardak sütümüzü döküyoruz, 4 kaşık unumuzu, 3 kaşık nişastamızı,1 bardak toz şekerimizi ve 1 tane yumurtanın sarısını ekliyoruz ve karıştırıyoruz ve ocağa alarak pişirmeye başlıyoruz.Muhallebimiz kaynayınca 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz ve soğuması için bir süre bekletiyoruz. Muhallebimiz soğuyunca 1 paket kremamızı ve 1 adet vanilyamızı ekliyoruz ve mikserle karıştırıyoruz bir süre.Muhallebimizi sunumunu yapıcağımız kaba hazırladığımız kadayıfların yarısını dökün ve eşit miktarda kaba yayın.Üstüne hazırladığımız muhallebiyi boşaltıyoruz ve kalan kadayıflarımızı da muhallebimizin üstüne döküyoruz.

Not

Buzdolabında bekletirseniz tadına daha iyi varıcaksınızdır,afiyet olsun.

CEVAP VER