Pratik mozaik pasta tarifi
Büsküvili mozaik pasta tarifi

Mozaik Pasta Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 10 Dakika

Buzluğa atıp dilediğiniz zaman tüketebileceğiniz, mozaik pasta tarifi hem de çok pratik.Hazırlıksız bir misafiriniz geldiğinde buzlukta bulunan ve lezzetinden hiçbirşey kaybetmemiş olan mozaik pastayı ikram ederek durumu kurtarabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1,5 paket pötibör büsküvi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Mozaik Pasta Yapılışı

  1. Öncelikle sos kabımıza süt,şeker ve kakaoyu koyup, kısık ateşte karıştırmaya başlıyoruz.Sos kıvamı alana kadar pişiriyoruz.Ardından bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Diğer taraftan karıştırma kabına pötibör büsküvileri kırmaya başlıyoruz.Yalnız çok ufalanmamasına dikkat ederek elimizle parçalara ayırıyoruz.
  3. Daha sonra soğuyan sos ile büsküvilerimizi buluşturuyoruz.Güzelce karıştırdıktan sonra bir streç film ile sararak şekil veriyoruz.
  4. Dilerseniz buzdolabında en az 3 saat beklettikten sonra da servis edebilirsiniz.Ya da buzluğa atıp gelecek misafirlerinizi beklemeye başlayabilirsiniz.Bekleme süresinin bitiminde mozaik pastamız afiyetle yenmeye hazır olacaktır.

Not

Üzerine dilerseniz hindistan cevizi serpebilirsiniz.Afiyet olsun

CEVAP VER