Milföy Pasta Tarifi
Milföy Pasta Tarifi

Milföy Pasta Tarifi

Kaç Kişilik: 7

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Pastane vitrinlerinde gözümüze ilk çarpan kat kat lezzetiyle gönülleri fetheden milföy pasta tarifini sizlerle paylaşıyorum. Ben milföy pastayı 3 katlı tercih ediyorum ama siz 2 katlı da yapabilirsiniz…

Malzemeler

  • 7 yaprak kare milföy
  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • bir çimdik tuz
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket krem şanti
  • karamel sos(süslemek için)

Milföy Pasta Yapılışı

  1. Büyük bir tencereye toz şeker, nişasta, tuz ve unu koyup çırpıcıyla ocağın altını açmadan güzelce karıştırıyoruz. Bu işlem topaklanma olmasına imkan vermiyor.
  2. Sonra ocağın altını açıp sütü koyarak orta ateşte sürekli sabırla çırparak pişirelim. Kaynamaya başlayıp koyu kıvam alınca ocaktan alalım. Vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Soğumaya bırakalım.
  3. Her bir milföyü dört eşit kareye bölelim.Toplam 21 tane küçük milföy yeterli olacaktır. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Çatal ile birkaç tane delik açalım ki fazla kabarmasın. Üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış 175 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkan milföylerimizden bir yaprağın üstüne soğumuş kıvamlı pasta kremasından koyuyoruz. İkinci yaprağımızıda koyup yine krema koyuyoruz. Üçüncü yaprağımızıda koyup kenara alıyoruz. Bütün milföyleri bu şekilde bitiriyoruz.
  5. İsteğe bağlı olarak krem şantiyi paket üzerinde belirtildiği gibi hazırlayıp milföy pastanın üzerine yayıyoruz. Ve son olarak karamel sos ile süslüyoruz.

Not

Milföy pastayı buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz milföy pastanın üzerine krem şanti yerine sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

CEVAP VER