midye-salatasi-tarifi
midye-salatasi-tarifi

Midye Salatası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-3

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Değişik bir tat ve lezzet deneyimi olacağını düşünüyorum sizin içinde. Midye salatası tarifini ve nasıl yapıldığını öğrenelim hadi. Akşam sofralarımız renklensin.

Malzemeler

  • 20 tane iç midye
  • 1 demet kıvırcık marul
  • Yarım demet roka
  • 1 tane kırmızı soğan
  • 5-6 tane kapari
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane limonun suyu
  • 2-3 dal biberiye

Midye Salatası Tarifinin Yapılışı

  1. İç midyelerimizi tuzlu suda iyice yıkıyoruz. Kaynadıktan sonra haşlayın ve güzelce süzün. Kıvırcık marulumuzu ve rokalarımızı güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız marulu ve rokayı 15 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz. Sonra süzüyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. 1 tane kırmızı soğanımızı alıp halka şeklinde doğruyoruz. Salatamızın sosu için bir kaba zeytinyağımızı, limon suyumuzu ilave ediyoruz. Biberiyelerimizi küçük küçük doğruyoruz ve bu kaba ilave ediyoruz.
  2. Servis tabağımıza ilk olarak rokamızı ve kıvırcık marulumuzu üstüne kapariyi, soğan halkalarımızı ve en üste de midyelerimizi yerleştiriyoruz. Hazırladığımız salata sosunu servis tabağımızın üzerinde güzelce gezdiriyoruz.

Not

Midye salatası servise hazırıdr, afiyet olsun.

CEVAP VER