Yumuşacık Mayalı Poğaça
Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Yumuşacık mayalı poğaça çay saatlerinin vazgeçilmezidir.Pofuduk ve bir o kadar da lezzetli mayalı poğaça tarifi de gerçekten çok pratik.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İçi için

  • 1 su bardağı tulum loru veya çökelek
  • yarım demet maydanoz ve dereotu (ince kıyılmış)

Üzeri için

  • Susam

Mayalı Poğaça Yapılışı

  1. Öncelikle sıvı yağ, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırma kabına alıyoruz.Mayanın erimesini sağlamak için karıştırıp 5 dk. kadar beklemeye alıyoruz.Yumurtanın sarısını ayrı bir kaba alıyoruz (üzerine sürmek için) beyazını ise karıştırma kabına koyuyoruz.Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğrmaya başlıyoruz.Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu  üzerine nemli bir türbent ile kapatarak 30dk. kadar bekletiyoruz.
  2. Diğer yandan lor ile dereotu ve maydanozu karıştırıp bir kenara alıyoruz.
  3. Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp açıyoruz ve ortasına lorlu harcımızdan 1 tatlı kaşığı kadar ekleyip kapatıyoruz ve fırın tepsimize diziyoruz.Hamur ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Eğer iç malzemeniz yetmezse üzülmeyin.Kalanları ceviz gibi yuvarlayıp da koyabilirsiniz.
  4. Bu arada fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz ve mayalı poğaçaların üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüyoruz.Son olarak poğaçaların üzerine susam serpip ısınan fırına koyuyoruz.

Not

Mayalı poğaça tarifimiz servise hazır.Afiyet olsun.

CEVAP VER