mardin güveci
mardin güveci

Mardin Güveci Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 1 Dakika

Pişirme Süresi: 2 saat

Mardin Güvecini, akşam yemeği davetlerinizde gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.Damak tadınıza göre içerisine acı biberde koyabilirsiniz…

Malzemeler

  • 1 kilo kuşbası et
  • yarım kilo patlıcan
  • 750 gram domates
  • 4-5 adet biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz

Mardin Güveci Yapılışı

  1. Patlıcanları pijama modeli soyuyoruz ve küp küp doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup onlarıda küp küp doğruyoruz. Biberleri de küçük kıyıyoruz.
  2. Fırın kabımıza ilk olarak patlıcanları, biberleri, etleri ve üzerlerine de domatesleri koyuyoruz. Son olarak tuzu ve sıvıyağı da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında
  3. Aralarda karıştırarak yaklaşık 2 saat pişirin.

Not

Mardin Güveci yemeği hazırdır. Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

CEVAP VER