Mantarlı rezeneli makarna tarifi
Mantarlı rezeneli makarna tarifi

Mantarlı Rezeneli Makarna Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Mantarın ve rezenenin birleşimiyle nefis mi nefis bir makarna oluştu. Mantarlı ve rezeneli makarna yeşil makarna da deniyor. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 400 gram makarna
  • 30 gram kurutulmuş mantar
  • 1 adet yeşil soğan
  • 250 gram kadar rezenenin kökü
  • 150 gram kadar jambon
  • 1 kaşık çiçek yağ
  • 1 tatlı kaşığı ile tereyağı
  • 2 tane yumurtanın sarısı
  • 150 gram kadar krema
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar limon suyu
  • Yeteri kadar karabiber

Mantarlı Rezeneli Makarna Tarifi

  1. Mantarlarımızı bol tuzlu bir suyun içinde iyice haşlıyoruz. Haşlanan makarnalarımızı soğuk suyun  içinde 10-15 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Makarnalarımızı arkasında yazan tarife göre hazırlıyoruz. 1 adet soğanımızı soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Rezene kökümüzü güzelce temizliyoruz ve küp şeklinde doğruyoruz, kalan yeşilliğini kenarı ayırıyoruz. 150 gram jambonumuzu uzunlamasına kesiyoruz. Mantarımızın suyunu süzüyoruz bir kabın içine. Bir tavanın içine yağ soğan ve mantarlarımızı ekleyip iyice kızartıyoruz.
  3. Kızarttığımız malzemelerin içine kabta bekleyen sudan 200 ml alıp tavamıza ekliyoruz. Rezene ve rezene parçalarımızı d ilave ediyoruz. Bunları pişirdikten sonra tuzumuzu, karabiberimizi ve limon suyumuzu da ekliyoruz. Daha sonra tavamızı ateşten alıyoruz ve içine yumurta sarılarımızı ve kremamızı da ilave edip iyice karıştırıyoruz ve bunları iyice kaynatıyoruz. Daha sonra jambonumuzu da ilave ediyoruz ve makarnamızı servis tabağına alıp üzerine mantarlı rezeneli sosumuzu döküyoruz.

Not

Makarnamız servise hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER