Mantarlı Pilav Tarifi
Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı Pilav Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Pirinç pilavının birçok çeşidini yapmak mümkün.Eğer denemediyseniz mutlaka mantarlı pilav tarifini de denemelisiniz.Gerçekten çok lezzetli oluyor.

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gr mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • birkaç damla limon suyu
  • tuz

Mantarlı Pilav Yapılışı

  1. Öncelikle soğanımızı yemeklik doğruyoruz, sıvı yağı tenceremize alıp hafifçe soteliyoruz.O sırada mantarları ince ince doğruyoruz.Soğanların üzerine ilave ediyoruz.
  2. Birkaç dakika da mantarları kavurduktan sonra sarımsakları rendeleyip ilave ediyoruz.
  3. Yıkanmış pirinci tencereye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Pirinçler şeffaf rengini alıncaya kadar kavuruyoruz.
  4. Son olarak su, limon suyu ve tuzu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Not

Kendine özgü bir lezzeti olan mantarlı pirinç pilavı tarifini hazırladıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz.

CEVAP VER