Mantar Kızartması Tarifi
Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Birçok yemeği yanına çok yakışan mantar kızartması tarifi yapılası tarifler arasında yerini alsın.Özellikle pizzanın yanında ve et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz kızarmış mantar tarifine geçelim.

Malzemeler

  • 400 gr. kültür mantarı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Mantar Kızartması Yapılışı

  1. Öncelikle mantarları güzelce yıkayıp kuruluyoruz.Bir taraftan bir kap içeriisnde yumurta, nişasta ve tuz ekleyip çırpıyoruz.
  2. Bir taraftan kızartma tenceresine bolca sıvı yağ ekliyoruz ve yağı ısıtıyoruz.Kurulanan mantarları bütün olarak hazırladığımız yumurtalı karışımıa bandırıp kızgın yağ da güzelce kızartıyoruz.

Not

Leziz mi leziz mantar kızartması tarifini sıcak servis etmenizi öneririz.Afiyet olsun.

CEVAP VER