Mandalina Reçeli Tarifi
Mandalina Reçeli Tarifi

Mandalina Reçeli Tarifi

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Hem çok kolay hem de çok lezzetli olan mandalina reçeli tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hemen nasıl yapıldığını görelim.

Malzemeler

  • 1 kilo mandalina
  • 1.5 kilo şeker
  • 3 bardak su
  • 2 kaşık limon suyu

Mandalina Reçeli Tarifinin Yapılışı

  1. Mandalinalarımızın kabuklarını hafifçe kazıyalım ve tenceremize koyalım. Soğuk su ilave edelim ve 2 gün bekletelim. Suyumuzu sonra süzüp tekrar su dolduralım ve ocağımızda haşlayalım.
  2. Suyumuzu tekrar süzüp soğuk su koyalım yine ve 6 saat kadar bekletelim. Mandalinalarımızı daha sonraenine doğru kesip çekirdeklerini çıkartalım.
  3. Bir tencerenin içine de 3 bardak suyumuzu ve şekerimizi koyup kaynatalım. Şurup kıvamına gelince mandalinalarımızı da ilave edelim. Şerbetimiz koyulaşmaya başlayınca limon suyumuzu da ilave edip 5 dakika daha pişirip kaplarımıza koyalım.

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER