Limonlu Revani Yapılışı
Limonlu Revani Nasıl Yapılır ?

Limonlu Revani Tarifi

Kaç Kişilik: 1 tepsi

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Ben tatlının her çeşidini çok severim, ama şerbetli tatlıların yeri hep bi başka olmuştur. Sıklıkla evde revani yapıyorum. Zor gibi gelsede aslında diğer tatlılardan çok daha kolay oluyor yapılışı. Sadece bir gün dinlenmesi gerekiyor o kadar… Bu kez içine birazcık limon kattım ama tadı acaip farketti, hafifledi resmen. Ailem ve arkadaşlarım çok beğendiler. Limonlu revani tarifini iftar sonra güzel bir çayla denemelisiniz…

Hamuru için ;

  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak un
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için ;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Limonlu Revani Yapılışı

  1. Hamuru yoğurmadan şerbeti hazırlıyoruz ki bir hamuru yapana kadar kenarda ılısın. Bunun için bir tencerenin içine suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu da içine döküp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Hamuru için, gerekli bütün malzemeleri koyup çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz.
  3. Kare ya da yuvarlak bir fırın tepsisine hazırladığımız karışımı koyup 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkarttığımız limonlu revaninin üzerine soğuk şerbeti hertarafın ıslanacak şekilde yavaş yavaş döküyoruz. Bir gece dinlendikten sonraa servis yapabilirsiniz…

Limonlu Revani Tarifi – Tarif Önerisi

Limonlu revani tarifimiz hazırdır. Üzerini isterseniz hindistan cevizi ile, isterseniz fıstık ya limon kabukları ile süsleyerek servis edebilisiniz.Afiyetle…

CEVAP VER