Pancar Salatasi Tarifi
Pancar Salatasi Tarifi

Pancar Salatası Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Oldukça faydalı bir kök sebzelerden olan pancar salatası tarifini bugün de limonlu yapalım.Aynı zamanda yapımı da çok kolay olan pancar salatası tarifi yemeklerinizin yanına çok yakışacaktır.

Malzemeler

  • 4 adet pancar
  • 2 limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Malzeme6

Pancar Salatası Yapılışı

  1. Öncelikle pancarlarımızı haşlamaya başlıyoruz.Bir çatal yardımıyla kontrol ettiğimizde çatalın rahatlıkla batacağı kıvamda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  2. Pişen pancarlarımız biraz ılındıktan sonra kabuklarını soyuyoruz ve doğruyoruz.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyup bıçak yardımıyla küçük küçük doğruyoruz, dilerseniz rendenin küçük tarafıyla rendeleyedebilirsiniz.
  4. Ardından pancarların üzerine limon suyu, tuz, zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Not

Pancar salatası biraz dinlendirildikten sonra servis edilirse, sosunu güzelce çekmiş olacağından lezzeti artacaktır.Afiyet olsun.

CEVAP VER