limonlu kek tarifi
limonlu kek tarifi

Limonlu Kek Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, misafirlerinize hem yumuşacık hem de lezzetli bir tarifle karşılayın. Limonlu kek tarifimizi yapalım bugün de hadi.

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak şeker
  • Bir bardağın çeyreği kadar çiçek yağ
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı haşhaş

imonlu Kek Tarifinin Yapılışı

  1. İlk olarak bir kabımızın içine 2 tane yumurtamızı ve 1 bardak şekerimizi koyup iyice çırpıyoruz. Kabımıza 1 bardak yoğurdumuzu, çiçek yağımızı, limon suyumuzu ve rendesini ekleyip iyice çırpıyoruz. Bir kabın içinde de 2 bardak unumuzu, 1 paket kabartma tozumuzu ve 1 yemek kaşığı haşhaşımızı ekleyip iyice çırpıyoruz. Bu malzemeleri diğer kabımızın içine ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Bu işlemi mikserle daha hızlı bir şekilde yapabiliriz.
  2. Hamurumuz kıvama geldikten sonra kek kalıbımıza bir miktar yağ sürüp kek hamurumuzu da içine yaydıktan sonra fırına veriyoruz. Piştiğini anlamak için bir çatal yardımıyla hamurumuza batırıp çıkartıyoruz. Çatalımızda hiç hamur kalmıyorsa pişmiş demektir.
  3. Hazırlanış3

Not

Afiyet olsun.

CEVAP VER