Kuzu Kapama Büryan Tarifi
Kuzu Kapama Büryan Tarifi

Kuzu Kapama (Büryan) Tarifi

Kaç Kişilik: 2-4

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Göçmen yemeklerinden büryan da denilen kuzu kapama tarifini vereceğim.Göçmen mutfağı mükemmel lezzetiyle meşhur olduğu kadar kapama tarifi de popüler tarifler arasındadır.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr. kemikli veya kemiksiz kuzu eti
  • 1 adet küçük boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • 2 su bardağı et suyu

Kuzu Kapama (Büryan) Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi üzerini geçecek miktarda su ekleyerek düdüklü tencereye alıp haşlanmaya bırakıyoruz.
  2. Bir taraftan da tenceremize sıvı yağ ekleyi soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirinci ve tuzunu ekleyip bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
  3. Daha sonra etleri pişirsiğimiz sudan 2 bardak ekliyor ve pilavı pişmeye bırakıyoruz.Pilav suyunu çekmeye başlayınca etleri üzerine kapatıyoruz ve suyunu çekince ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Not

Ben kapama tarifi için kuzu gerdan kullandım servis esnasında da kolaylık olsun diye kemiklerinden ayırdım.Dilerseniz kemikli olarak da servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

CEVAP VER