kuzu etli güveç tarifi
kuzu etli güveç tarifi

Kuzu Etli Güveç Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 60 Dakika

Kuzu Etli Güveç Tarifini uygularken güveç tenceresinde yapabileceğiniz gibi normal ya da düdüklü tencerede de pişrebilirsiniz. Tabi pişme zamanları farklı olacaktır aman dikkat 😉

Malzemeler

  • yarım kilo kuzu kuşbaşı et
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet sivri biber
  • tuz
  • zeytinyağı

Kuzu Etli Güveç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soğanımızı yemeklerik doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Sonra bütün sebzelerimizi yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz.
  2. Güveç tenceremizin içine soğanın üzerine önce etleri sonra sebzelerimizi koyuyoruz. 1 su bardağı kadar kaynar su koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
  3. Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimizi kontrol ediyoruz. Eğer suyunu çekmişse 1 bardak daha kaynamış su ilave edebiliriz.

Not

Yumuşacık Kuzu Etli Güveç Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

<

CEVAP VER