kuzu etli arapsaçı yemeği
kuzu etli arapsaçı yemeği tarifi

Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Arapsaçı otu, şifalımı şifalı,lezzetli mi lezzetli her derde deva doğal antibiyaotiklerin başında gelir. Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği tarifini mevsiminde sıkça uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Malzemeler

  • 500 gram yemeklik kuzu kuşbaşı
  • 1 demet arapsaçı
  • Kaynamış su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz,karabiber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon

Kuzu Etli Arapsaçı Yemeği Yapılışı

  1. Yemek tenceremizin içine yemeklik doğradığımız soğanları,zeytinyağını ve kuşbaşı etlerimizi kavuruyoruz.2 bardak kadar sıcak su koyup kapağını kapatıyoruz.kısık ateşte etler yumuşayıp suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika bekliyoruz.
  2. arapsaçlarınıda koyup bir miktar daha sıcak su ilave ediyoruz. Yine kısık atşete 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  3. diğer bir tarafta yemeğimizin terbiyesi içim yumurtanın sarısını ve unu bir kapta çok az soğuk ile çırpıyoruz. Unun topaklanmaması için güzelce çırpıyoruz. tenceremizin kapağını açıp yavaş yavaş terbiyesini yemeğin içine döküyoruz. Etler yumuşayıp su kıvamlı hale gelince ocağın altını kapatıyoruz.

Not

Kuzu Etli Arapsaçı Yemeğimiz yemek için hazırdır. Afiyet bal şeker olsun.

CEVAP VER