Kuru Fasulye Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Dört mevsim severek yediğimiz kuru fasulye tarifi hem kolay hemde gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor değil,yapılışı oldukça kolay olan kuru fasulye yapılışı için tarifimizi veriyorum.

Malzemeler

  • 500 gr. kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • sıvıyağ
  • tuz

Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?

  1. Kuru fasulye bir gün önceden ıslatılır, ıslatılıp kabaran fasulyenin suyunu süzüp yıkayın, ister düdüklü tencerede isterseniz normal tencerede kuru fasulye yemeğini pişirebilirsiniz.
  2. Tencereye sıvıyağı ekleyin, kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavurun, salçaları ilave edin fasulyeleride ekleyin tuzunuda ilave edip 10-15 dk. kavurun, üzerini 1 karış geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Not

Yanında pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz.

CEVAP VER