kürek helvası

Kürek Helvası Tarifi

Kaç Kişilik: 6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 35 Dakika

Mis gibi tereyağığla yapılan kürek helvası. Bu sefer tariflerimizin arasına da kürek helvamızı ekliyoruz. Yeni bir tat arayanlar hemen tarifi veriyorum.

Malzemeler

  • 500 gram tahin helvası
  • Bir miktar ceviz
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ile krema

Kürek Helvası Tarifinin Yapılışı

  1. Tahin helvamızı yavaş yavaş eziyoruz bu işlemi yaparken limon suyumuzu da yavaşça tahin helvamızın içine koyuyoruz. Tahin helvamıza büyük büyük dövülmüş cevizlerimizi ve 1 kaşık kremamızı ilaave edip iyice karıştırıyoruz. Bir tavanın içinde tereyağımızı eritiyoruz ve güveç kaplarımızın içine yağı sürüyoruz. Karışımımızı kaplarımıza koyuyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Kürek helvamız servise hazır, afiyet olsun.

CEVAP VER