Kumpir Tarifi
Kumpir Tarifi

Kumpir Tarifi

Kaç Kişilik: 2

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 1 Saat

Bugün de leziz mi leziz kumpir tarifi yapılışını anlatacağım. Kumpirin malzemelerini siz isteğinize göre çıkartıp zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • kornişon turşu
  • konserve mısır
  • salata
  • siyah dilim zeytin
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • ketçap
  • mayonez
  • tuz

Kumpir Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler önce yağlı kağıt, sonra da alüminyum folyoya sarılıp 200 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişirilir. Patatesler soğumadan kabuğu soyulur ve kaşar peyniri, tereyağı ve tuzla karıştırılır. Karışım oval tabağa koyulur ve ortası havuz gibi açılır. Ortasına sıra ile kornişon turşusu, salata, zeytin ve mısır ile doldurulur.

Not

Üstüne isteğe göre ketçap ve mayonez sıkılarak servis edilir.

CEVAP VER