Kremalı elma tatlısı
Kremalı elma tatlısı

Kremalı Elma Tatlısı Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Bugün size lezzetine doyum olmayan kremalı elma tatlısı tarifini vereceğim.Bu enfes lezzeti hemen denemek için alttaki tarife göz atın.

Malzemeler

  • 8 adet elma
  • 350 gr. toz şeker
  • 250 ml. su
  • 3 adet yumurta akı
  • 30 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
  • 10 gr. tarçın
  • 75 gr. dövülmüş ceviz

Kremalı Elma Tatlısı Yapılışı

  1. Öncelikle elmalar yıkanır.Elma oyacağı ile ortadaki çekirdekleri çıkartılır.Sonra kabukları soyulur.Bir tencereye elmalar sıralanır.Üzerine su ve şeker dökülerek kapağı kapatılır.Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Elmalar tencerenin içinden alınır,bir tepsiye çıkartılır.Tenceredeki kalan şerbet koyulaşıncaya kadar biraz daha kaynatılır.
  2. Ceviz dövülür, üzüm ve tarçınla karıştırılarak içi hazırlanır.Tepsideki elmaların oyulmuş kısımlarına doldurulur.Diğer taraftanda yumurta akı çırpılarak kar haline getirilir.İçine koyulaştırılmış şerbetten iki yemek kaşığı ilave edilip hızla karıştırılır.
  3. Çırpılmış yumurta akı, elmaların üzerine sıkılır.Kalan şerbet ise elmaların üzerine dökülür.Ortalama 150 derecelik fırında üzeri pembe renk alıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkartılır.Ceviz ile süslenerek servis edilir.

Not

Kremalı elma tatlısını dilerseniz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyebilirsiniz.Çok yakıştığını söyleyebilirim 🙂

CEVAP VER