Krem Karamel Tarifi
Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 7 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Krem karamel en sevdiğim tatlıların başında gelir.Ama evde zor olduğunu düşündüğümden yapmaya cesaret edemezdim.Ancak bu bu pratik krem karamel tarifini denedikten sonra fikrim değişti.

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker (yarısı karamel sos için)

Krem Karamel Yapılışı

  1. Yumurtalarımzı karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz.Üzerine süt, yarım su bardağı şeker ve vanilyayı ekliyoruz.Çırpmaya devam ediyoruz.Burada önemli olan üzerinde biriken köpükleri güzelce toplamalıyız.
  2. Ardından yarım su bardağı şekeri yanmaz bir tavada kısık ateşte karamelize olana kadar pişiriyoruz.Daha sonra fırına dayanıklı kaselerimize paylaştırıyoruz.
  3. Bu sırada fırınımızı 170 derece de ısınmaya bırakıyor ve sütlü karışımı kaselerimize paylaştırıyoruz.
  4. Son olarak su ile doldurduğumuz fırın tepsisine kaselerimizi diziyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Not

Krem karamel tatlısı 1 gün önceden yapılıp buzdolabında bekletildikten sonra servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır.Krem karamelimizi tabağımıza ters çevirip servis yapabiliriz, afiyet olsun.

CEVAP VER