Evde Kolay Su Böreği Nasıl Yapılır
Kolay Su Böreği Yapılışı

Kolay Su Böreği

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 25 Dakika

Çay saatlerinin vezgeçilmezi olan börek çeşitlerinin şahı olan kolay su böreği tarifi ile karşınızdayım… Elinizde yufka varsa birde misafirinizin gelecekse tamamdır fazla düşünmeden hemen mutfağa geçiyoruz. Yapımı bir okadar pratik olan su böreğinin inanın bana tadı da bir o kadar lezzetli oluyor…

Malzemeler

  • 1 kilo hazır yufka(5 adet yeterli olacaktır.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 200 gram beyaz peynir(lor)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz

Kolay Su Böreği Yapılışı

  1. Öncelikle küçük bir kabın içinde yumurtaları kıralım. Sıvı yağı, sütü ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
  2. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı tepsinin dışına gelecek şekilde serelim.
  3. 3 yufkayı da büyük büyük parçalayıp, ilk yufkanın üzerine serpelim. Üzerine de hazırladığımız sıvı harcın birazını ayıralım ve geriye kalanını yufkaların üzerine yayalım. Üstüne de ince ince kıyılmış maydanozu ve ezilmiş beyaz peyniri dökelim.
  4. Tepsinin dışında bıraktığımız birinci yufkanın kenarlarını da güzel şekilde tepsinin içine koyalım ve son yufkayı da buruşuk bir şekilde en üste yayalım. Ayırdığımız karışımı da üstüne dökelim. Ve büyük dilimler halinde keselim.
  5. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında kolay su böreği pembeleşinceye kadar pişirelim.

Kolay Su Böreği – Tarif Önerisi

Kolay su böreği tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER