Anne Köftesi Tarifi
Kuru Köfte Tarifi

Köfte Tarifi

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Bugün ki menümüze Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan ızgara köfte tarifi ile başlamak istedik.Aynı zamanda anne köftesi olarak da bilinen kuru köfte tarifi damaklarınızı şenlendirecek.

Malzemeler

  • yarım kg. yağlı kıyma
  • 1 küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 dilim ekmek içi (ufalanmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için; Sıvı yağ

Köfte Yapılışı

  1. Öncelikle rendelenmiş soğanımızın suyunu süzelim.Ardından sıvı yağ hariç tüm malzemeleri de karıştırma kabına alarak güzelce yoğuralım.
  2. Baharat miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Güzelce yoğurduğumuz harcımıza yassı yuvarlak şekil veriyoruz.
  3. Ardından tavamıza bir miktar yağ alıp kızdırıyoruz ve şekil verdiğimiz köftelerimizi içi iyice pişene kadar kızartıyoruz.

Not

Yanına patates kızartması ile servis edildiğinde kimsenin hayır diyemeyeceği harika bir lezzet olan bu köfte tarifini de herkes çok beğenecek.

Ayrıca patates kızartması tarifimize de göz atabilirsiniz.

CEVAP VER