kıymalı poğaça tarifi
kiymali pogaça tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi

Kaç Kişilik: 8-10

Hazırlama Süresi: 30 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Ağızınızda dağılan mis gibi anne poğaçası tariflerine bir yenisini daha ekliyoruz… Kıymalı Poğaça Tarifi ile karşınızdayız…

Hamuru için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 orta boy soğan
  • Maydanoz
  • tuz,karabiber,çörek otu

Kıymalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için tavaya ilk olarak kıymayı kavuruyoruz. Daha sonra zeytinyağını ve yemeklik soğranmış soğanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve karabiberini de koyup karıştırıyoruz. maydanozlarınında sadece yaprakları incecik doğrayıp karımıızma ilave ediyoruz ve ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
  2. Hamurumuz için bütün malzemeyi(1 yumurtanın sarısını ayırıyoruz üzerlerine sürmek için) derince bir kapta karıştırıp hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz.Tezgahanın üzerine acıp içine iç harcımızdan koyup üzerine kapatıyoruz. İsterseniz bardağın ağız kısmıyla kesip muntazam şekil verebilirsiniz. Bütün malzemeyi aynı şekilde bitiriyoruz.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine önce fırca ile yumurtanın sarısını daha sonra da susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişriyoruz.

Not

Kıymalı Poğaça Tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER