Kıymalı Pişi Tarifi
Kıymalı Pişi Tarifi

Kıymalı Pişi Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 20 Dakika

Pişirme Süresi: 30 Dakika

Nefis hamur kızartması kıymalı olunca gerçekten bir başka lezzetli oluyor.Bizim evde en çok talep gören kıymalı pişi tarifini sizinle paylaşmak istiyorum.Denediğinize pişman olmayacaksınız 🙂

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1,5 su bardağı su

İçi için

  • 150 gr. kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan (rendelenmiş)
  • karabiber, pulbiber
  • tuz
  • 3 dal maydanoz (kıyılmış)
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Kıymalı Pişi Yapılışı

  1. Öncelikle maya, tuz, şeker ve su karıştırma kabına konur ve 10 dakika kadar mayanın erimesi beklenir.Üzerine un elenerek yavaş yavaş yoğurarak eklenir.Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur ve gerekirse un eklenebilir.
  2. Ardından hamurun üzeri kapatılarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  3. Bu sırada soğanın suyu süzülür ve kıyma, baharatlar, tuz ve maydanoz bir kaba alınıp karıştırılır.
  4. Dinlenen hamurdan cevizden büyük bir parça koparılır.Yuvarlak açılır ve içerisine kıymalı harçtan konur kapatılır.Tüm hamurlara aynı işlem uygulanır.
  5. Derince bir kapta sıvı yağ kızdırılır ve önlü arkalı kısık ateşte pişirilir.

Not

Sıcak servis etmenizi öneririz.Sofradaki herkesin beğenisini toplayacak kıymalı pişi tarifi afiyet olsun.

CEVAP VER