Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4-6

Hazırlama Süresi: 10 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zeytinyağlı yemeklerin bir çoğuna kıyma yakışmazken, nasıl oluyorda kıymalı pırasa yemeği tarifi bu kadar lezzetli olabiliyor 🙂

Malzemeler

  • 2 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • tuz,karabiber
  • yarım çay bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı Pırasa Yemeği Yapılışı

  1. Öncelikle soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını koyup üzerine soğanları ve kıymayı koyuyoruz. Kısık ateşte pembeleştiriyoruz.
  2. Havuçları, patatesleri ve pırasaları yıkıyoruz. Havuçları patatesleri kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Kıymanın üzerine havuçları koyuyoruz. kapağını kapatıyoruz. 5 dakika sonra patatesleri koyuyoruz.karıştırarak kavuruyoruz.
  3. En üstüne pırasalarıda ekliyoruz. Pirinçlerimizi yıkayıp süzüyoruz. Yemeğin içine ekliyoruz. Toz biberi tuzu ve karabiberide ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Not

Kıymalı pırasa tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.

CEVAP VER