Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

Kaç Kişilik: 4

Hazırlama Süresi: 15 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Yapımı çok pratik olan sağlıklı mı sağlıklı kıymalı karnabahar yemeği tarifini vereceğim.Karnabaharın faydaları saymakla bitmez ama tarifi çok kolay.Hadi şimdi Kıymalı karnabahar tarifimize geçelim.

Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahr
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Kıymalı Karnabahar Yemeğinin Yapılışı

  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğruyoruz.Ardından sıvı yağımızı ve soğanı tencereye alıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  2. Daha sonra kıymamızı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.Bu arada karnabaharlarımızı dallarına ayırıp güzelce yıkıyoruz.
  3. Kavrulmakta olan kıymamıza salçayı da ekliyoruz.Birkaç dakikak daha böyle kavurup suyumuzu ekliyoruz.
  4. Suyumuz kaynayınca tuzunu ve karabiberi ekleyip, karnabaharlarımızı da tenceremize koyuyoruz.Ve karnabaharlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Not

Kış mevsiminde bugün ne pişirsem diye düşünmekten sizi kurtaracak, lezzetli bir tarif olan kıymalı karnabahar yemeğimiz afiyet olsun.

CEVAP VER